Piekarnię "Mich-pol" założył w roku 2000 Michał Woźny
Firma jest zlokalizowana w miejscowości Kurowice oddalonej od Łodzi o 20 km. Otwierając firmę miałem świadomość jak duża i silna jest konkurencja, gdyż ciężko jest zaistnieć na tak rozbudowanym rynku, gdzie trzeba zdobyć zaufanie klienta.
Położyłem nacisk na jakość i walory zdrowotne swoich wypieków oraz ich szeroki asortyment, tak aby każdy klient znalazł u mnie coś wyjątkowego dla siebie, "pieczywo na każdy dzień". Nigdy nie oszczędzaliśmy na jakości naszych wypieków, a solidność i terminowość dostaw pozwoliła nam zyskać coraz więcej klientów. Dynamiczny rozwój mojej firmy pozwolił na zatrudnienie wysoko wykwalifikowanej załogi, wspólnie tworzymy tradycję piekarnictwa w Kurowicach. Pragnę aby moje dzieci kontynuowały rozpoczętą przeze mnie działalność, a piekarnictwo stało się tradycją rodzinną tworzoną z pasją.
Nasze chleby powstają wyłącznie na naturalnym zakwasie, dlatego, że pragniemy, aby nasze produkty były zdrowe i jak najbardziej naturalne. SĄ DO TEGO WYKORZYSTYWANE MĄKI Z NAJNOWOCZEŚNIEJSZYCH MŁYNÓW Z POLSKI. Pieczemy chleb i inne wypieki nie tylko dla naszych klientów, ale również dla siebie, dlatego nie stosujemy sztucznych polepszaczy.
Systematycznie powiększamy nasz asortyment oraz ulepszamy jakość naszych wypieków. Piekarnia wyposażona jest w linię do produkcji chleba. I CAŁY SZEREG MASZYN, KTÓRE wpływają na JAKOŚĆ WYPRODUKOWANEGO WYROBU. Łącząc tradycję z nowoczesnością wdrożyliśmy w naszej piekarni system zarządzania bezpieczeństwem żywności (system HOCAP) w sierpniu 2008.

W naszej piekarni w nienagannie czystych warunkach panuje niepowtarzalna atmosfera, której towarzyszy przyjemna, delikatna woń świeżo pieczonego chleba.